Sisäilman laadun parantaminen ja valvonta

Teemme ilmanvaihdon korjaussuunnittelua sekä korjausta. Asennamme erityisestti seuraavat tuotteet:

– AirTermico ikkunaventtiilit (Lämpöä talteenottavat, vedottomat)

– Velco korvausilmaventtiilit

– Poistoilmapuhaltimet (pääsääntöisesti EBM-Papst) sähkökytkentöjä uusimatta tai uudella etävalvotulla automatiikalla (Ouman/Fidelix) tai Entos/TopAir älypuhaltimet.

Taloyhtiöissä tämä mahdollistaa kokonaisratkaisun toimituksen ja ylläpidon. Toimisto ja julkisissa kiinteistöissä tämä tarkoittaa sisäilman laadun parantamista kevyin toimenpitein. 

Uusimme ja modernisoimme ilmanvaihtokoneita erityisesti energiatehokkailla ja helposti säädettävillä EC-vaihtopuhaltimilla.

Ilman laadun valvonta

Hyödynnämme palvelutoiminnassamme viimeisintä IOT -teknologiaa, joka mahdollistaa kiinteistöjen sisäilmanladun eri osa-alueiden seurantaa internetin välityksellä. Autamme asiakastamme hallitsemaan sisäilmaston raja-arvoja ja reagoimaan erilaisiin ilmastollisiin muutoksiin kuten esimerkiksi paine-ero-, ilmankosteus-, lämpötila- ja hiilidioksidiarvojen (CO2) heilahteluihin sekä niille asetettuihin hälytyksiin.

Radioverkon avulla mahdollistamme kustannustehokkaan, luotettavan ja turvallisen datasiirron. Kumppanimme on suomalainen luotettava toimija, jonka avulla voimme rakentaa kiinteistöönne kattavan kuuluvuuden sekä turvallisen tiedonsiirron.

Tarjoamme asiakkaillemme kiinteistön koko sisäilmaston ja ilmanvaihdon hallintaa palvelusopimuksena asiakastarpeen mukaisesti.

 • Mittauslaitteiden asennus ja kalibrointi
 • Ilmamäärien mittaus ja säätö
 • Arvojen hälytysrajojen asettaminen sekä hälytysten valvonta
 • Hälytyksiin reagoinminen sovitusti asiakkaan kanssa
 • Asiakkaan pääsy selainpohjaiseen laitteiden hallintajärjestelmään
 • Etähallintajärjestelmän käytön opastus
 • Raportointi

Kiinteistön painesuhteiden seuranta

Älykäs internettiin kytketty, laadukkailla antureilla varustettu paine-eromittari mittaa ilmanvaihdon sekä ulkoilman välistä paine-eroa. Laite seuraa paine-eroille asetettujen arvojen ylittymistä ja alittumista sekä mahdollistaa arvoille asetettuihin hälytyksiin reagoimisen. Paine-eron seuranta mahdollistaa kiinteistön omistajille energian säästön, kosteuden ja sisäilmaongelmien hallinnan ja tiedon raportoinnin edullisesti, helposti ja jatkuvasti.

Laite mittaa sisäilman paine-eroja 15-30 minuutin välein ja lähettää tiedot radioverkon kautta internettiin mittaustulosten lukua, raportointia ja hälytyksiä varten. Laitteen lähetysväliä voidaan säätää etänä asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Paine-erosensorilla on noin kolmen vuoden paristonkesto ja laitteen tietoja voi lukea helposti selaimella toimivan järjestelmän kautta.

Paine-eromittarin tekniset tiedot:
 • Muovikotelo, sisäkäyttöön
 • Paino: 120 g
 • Paristopakkaus: 3 x AA 3,6V
 • Mittausväli: esim. 30 minuuttia (säädettävissä)
 • Takuu: 1 vuosi

Hiilidioksidi (CO2), lämpötila ja ilmankosteus

Älykäs ja radioverkkoyhteydellä varustettu lämpötila-, ilmankosteus ja hiildioksidimittari mittaa sisäilmanlaadun kannalta tärkeitä arvoja ja kertoo lukijalle hallitsevan olosuhteen sisäilmastosta. Lähetysväli on 15 -30 minuuttia välein ja jopa 3 vuoden ajan. Laite ja järjestelmä on edullinen ja helppo asentaa, eikä tarvitse huoltoa lainkaan.  Laite mittaa ja lähettää tiedon radioverkon välityksellä internettiin. Selaimella toimivasta järjestelmästä on helppo hallita laitteen tietoja ja asettaa hälytyksiä mitattaville arvoile. Radioverkon käyttö sisäilman olosuhdevalvonnassa takaa todella edulliset ja kilpailukykyiset hinnat sillä ylimääräisiä laitteita tai asennuksia, eikä myöskään verkkovirtaa, tarvita laitteen käyttöönottoon. 

Miksi siis mitata hiildioksidia, lämpötilaa ja kosteutta? Liiallinen lämpö tai liian kylmä tila on ikävä tila niin asua kuin työskennellä ja lämpötila vaikuttaa paljon energiankulutukseen. Puutteellinen ilmanvaihto voi kohottaa hiilidioksidin määrää sisäilmassa ja aiheuttaa tunkkaista tuntua sisäilmasta, väsymystä ja päänsärkyä. Hiilidioksidin määrää on haluttu rajoittaa muunmuassa asumisterveysasetuksessa. Toimiva ja oikein mitoitettu ilmanvaihto lisää viihtyvyyttä ja vaikuttaa terveenä pysymiseen. Kosteuden hallinta on yksi rakennusterveyden kannalta tärkeimmistä mitattavista asioista sisäilmassa. Liiallinen kosteus yhdistettynä ylipaineiseen rakennukseen voi olla kohtalokas yhdistelmä rakennuksen elinkaarta ajatellen.

CO2, lämpötila ja ilmankosteusmittarin tekniset tiedot:
 • Muovikotelo, sisäkäyttöön
 • Muovikotelo, sisäkäyttöön
 • Paino: 110 g
 • Paristopakkaus: 3 x AA 3,6V
 • Mittausväli: esim. 30 minuuttia (säädettävissä)
 • Takuu: 1 vuosi

Radioverkko tarjoaa kilpailukykyisen tiedonsiirron IOT -ratkaisuissa

Käyttämämme radioteknologia mahdollistaa radiosignaalin erittäin hyvän läpäisykyvyn rakennuksiin. Lisäksi verkkoon kytketyt laitteet ovat yhteydessä suoraan internetiin ilman ylimääräisiä teknisiä välikerroksia, mikä parantaa teknistä luotettavuutta sekä helpottaa laitteiden käyttöönottoa. Radioverkko kattaa tällä hetkellä Suomen lähes sata prosenttisesti. Radioverkon operaattori on kansallisesti tunnettu ja turvallinen palvelun toimittaja, joka tukee radioverkon rakentamista myös sinne, missä kuuluvuus on vielä heikko. Rakennuksiin on mahdollista myös saada tukiasemia tukemaan laitteiden kuuluvuutta kiinteistössäsi! Kysy meiltä lisää palvelustamme!